Angelica Voje

Mezzosopran

Intro

Mezzosopranen Angelica Voje tillhører den nye generasjonens norske operasangere som arbeider både nasjonalt og internasjonalt med stor fremgang. Hun debuterte ved Royal Opera House Covent Garden i juni 2014 i den utfordrende rollen som Marquise de Merteuil i Luca Francesconis moderne opera Quartett.

Andre viktige debuter inkluderer hennes Bregenz Festival-debut i juli 2010 i to Mieczysław Weinbergs operaer: Die Passagierin og Das Portrait,  rollen som Gudrun i Gisle Kverndokks opera Den fjerde nattevakt ved Den Norske Opera & Ballett og på turné til Savonlinna Opera Festival, og hennes omtalte rolledebut i titellrollen i Carmen ved Musikkteateret i Trondheim i 2015.


Angelica mottok to spesialpriser ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2009. Hun har studert ved Royal College of Music og Benjamin Britten International Opera School i England og vært en del av Operastudioen i Zürich.


I løpet av de siste par år har Angelica sunget  Le Prince Charmant i Massenet’s Cendrillon (Lidal North Opera Workshop i Oslo), Maddalena i Rigoletto ved OscarsborgsOperaen,  tittelrollen ved verdenspremieren av NORA – too late i Tianjin, Kina og på norgesturné, Cherubino i Figaros bryllup ved Operaen i Kristiansund og Flora i La traviata på Royal Opera House Covent Garden.


Fremtidige oppgaver er blant annet Giulietta i Hoffmans eventyr i Opera Nordfjord, Komponisten i Nordnorsk opera og symfoniorkesters produksjon av Ariadne auf Naxos, titelrollen i Carmen i Nordland og gjenoppførelser med Royal Opera Covent Gardens Quartett i Frankrike og Italia.

Tidligere opptredner