Atle Antonsen

Intro

Atle Antonsen er komiker, skuespiller og manusforfatter, kjent fra en mengde humorprogrammer på TV, deriblant Team Antonsen, Uti vår hage 1 & 2 og Tre brødre som ikke er brødre (sammen med Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Kristopher Schau) på NRK. Team Antonsen kulminerte i et helaftens og utsolgt sceneshow i Oslo Spektrum for 14 000 publikummere fordelt på to kvelder.

Atle har blant annet også skrevet og spilt hovedrollen i Etaten og NAV på henholdsvis NRK og TVNorge. Han spilte hovedrollen i serien Dag på TV2, og har i tillegg medvirket i Nissene på låven og Nissene over skog og hei på TVNorge. Antonsen har også hatt sentrale roller i flere filmer, blant annet i Pitbullterje og sist storsuksessen Kong Curling fra 2011 hvor han både spilte hovedrollen og skrev manus. Han leder også sammen med Johan Golden det ukentlige humorprogrammet Misjonen på P4 og har også sitt eget band, DDR, som spiller norske hits på tysk. Han ga i 2013 også ut bestselgeren og lokalnyhetsboken Statsråd vant spekeskinke og kom i høst ut med bind to, Ny hylle på Prix.

Fra 2006 satte han opp liveshowet Team Eckbo sammen med Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Espen Eckbo, et show som samlet 120 000 publikummere. I september 2011 fylte Antonsen igjen Oslo Spektrum da han laget Humorgalla sammen med Eia, Tufte Johansen og tidligere Monty Python-medlem John Cleese. Mer Python ble det da han spilte hovedrollen som Kong Arthur i musikalen Spamalot på Folketeateret i Oslo høsten 2013. Antonsen har vunnet Komiprisen fire ganger; i 2004 i klassen beste stand up-artist og i 2007, 2008 og 2012 i klassen beste mannlige artist i revy og komedie. Under Gullruten 2006 ble han kåret til beste mannlige skuespiller for Tre brødre som ikke er brødre.