Caroline Wettergreen

Sopran

Intro

Caroline Wettergreen er solistpraktikant i Den Norske Opera & Ballett sesongen 17/18.

Hun er en av Norges unge fremadstormende sopraner, med en unik evne til å kombinere briljante koloraturer med en gripende emosjonell formidling.
Hun er født og oppvokst i Bergen, og har studert ved Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo, hvor hun fullførte sin mastergrad våren 2013.

Allerede som førsteårsstudent debuterte Caroline ved Den Norske Opera & Ballett, som Adelaide i Lulu, under Stefan Herheims regi. Vinteren etter gjorde hun Serpetta i Mozarts La finta giardiniera ved samme hus.

Caroline er en ettertraktet sanger, både ved konserter i regi av bl.a. DNO&B, Trondheim Symfoniorkester, Nordnorsk Symfoniorkester&Opera og Festspillene i Bergen, og som rolletolker på operascenen.

Siden endt skolegang har hun blant annet sunget Nattens Dronning og Papagena fra Tryllefløyten, Gilda i Rigoletto og Frasquita i Bizets Carmen. Våren 2015 gjorde hun sin konsertdebut i Tyskland med Berliner Symphoniker i Berlinfilharmonien, og sommeren 2016 høstet Caroline stor suksess for sin tolkning av La Fee i Massenets Cendrillon, da hun gjorde sin internasjonale operadebut ved Komische Oper Berlin.