Caroline Wettergreen

Sopran

Intro

Caroline Wettergreen er født og oppvokst i Bergen, og har studert ved Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo, hvor hun fullførte sin mastergrad våren 2013. Allerede som førsteårsstudent debuterte Wettergreen her ved Den Norske Opera & Ballett, som Adelaide i Lulu, under Stefan Herheims regi. Vinteren etter var hun tilbake som Serpetta i Mozarts La finta giardiniera.

Som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett sesongen 2017/18 har Wettergreen sunget tittelrollen i Lucia di Lammermoor, Første dame i Tryllefløyten og Berta i Barberen i Sevilla. Denne våren gjør hun Annina i La traviata, Zerlina i Don Giovanni og er solist i den konsertante framførelsen av Irgens-Jensens Heimferd.
Sommeren 2017 sang hun ved verdenspremieren på Hans Abrahamsens To Inger Christensen-sanger ved Bayerische Staatsoper, München, under ledelse av Kirill Petrenko, i oktober gjorde hun Nattens Dronning i Tryllefløyten ved Royal Opera House, Covent Garden, og i desember samme år var hun Grete i Hans og Grete ved Bayerische Staatsoper.

Våren 2015 gjorde hun sin konsertdebut i Tyskland med Berliner Symphoniker i Berlinfilharmonien, og sommeren 2016 høstet hun stor suksess for sin tolkning av La Fee i Massenets Cendrillon, da hun gjorde sin internasjonale operadebut ved Komische Oper Berlin.

Wettergreen har også sunget med Trondheim Symfoniorkester, Nordnorsk Symfoniorkester & Opera, og ved Festspillene i Bergen. På repertoaret hennes finner vi også roller som Papagena i Tryllefløyten, Gilda i Rigoletto og Frasquita i Carmen.