Daniel Johansson

Tenor

Intro

Daniel Johansson ble uteksaminert fra Operahøgskolen i Stockholm i 2011. Hans internasjonale karriere skjøt for alvor fart da han gjorde rollen som Alfredo i La traviata på Grand Théâtre de Genève og Tamino i Tryllefløyten på Palau de les Arts i Valencia.

Johansson har vært solist her i Nasjonaloperaen hvor han har sunget roller som Tamino i Tryllefløyten, Macduff i Macbeth, Rodolfo i La bohème, Telemaco i Ulysses vender hjem, Alfred i Flaggermusen, Narraboth i Salome og Don Jose i Carmen. Han har tidligere sunget tittelrollen i Faust på Folkoperan i Stockholm, tenorpartiet i ballettversjonen av Händels Messias, Nemorino i Elskovsdrikken på GöteborgsOperan, Rodolfo i La bohème på Kungliga Operan i Stockholm og Alfredo i La traviata på Teater Hedeland i Danmark.

Av andre roller han har sunget kan nevnes Lenskij i Eugene Onegin i New York, Hyrden i Oedipus Rex med Sveriges Radio Symfoniorkester med Esa-Pekka Salonen i Stockholm og Brüssel. Han har også sunget i Tristan og Isolde med Sveriges Radios Orkester og Daniel Harding. Sommeren 2015 rolledebuterte han som Hoffmann I Hoffmanns eventyr på Bregenz Festival.