David Fielder

Intro

Sesongen 2010/2011 sang David Fielder roller som Spoletta i Tosca, La Thiere i Ravel og Stravisnky, Haugkall i Veslemøy synsk, Solist i Julekonsertene på scene 2, og Borsa i Rigoletto.

Han er utdannet ved University of North Texas, Griegakademiet og Statens Operahøgskole i Oslo. Som frilans sanger gjorde han roller som Percy i Anna Bolena, Marquis de Chatauneuf i Zar und Zimmermann i Kristiansund, Edwin i Csardasfürstin og Alfred i Flaggermusen i Sandefjord og Tamino i Minitryll og Borsa i Rigoletto med Den Norske Opera. På Tynset gjorde han rollen som Garborg i urfremføringen av Hulda og Garborg av Glenn Erik Haugland, en produksjon som ble gjentatt i Oslo og på Jæren. Davids engasjement i ny musikk fortsatte, da han fikk fast kontrakt ved Mainfrankentheater i Würzburg, Tyskland. I løpet av de fem sesongene han var der urfremførte han verk av Hamary og Stäbler og deltok i produksjoner av Trojahn (som selv regisserte) og Udo Zimmermann (som selv dirigerte).

Av romantisk opera har han gjort roller som Pong i Turandot av Puccini, Knusperhäxe i Humperdincks Hänsel und Gretel, Georg i Der Vampyr av Marschner, Arturo i Donizettis Lucia di Lammermoor og Der Junge Kavalier i Pfizners Das Herz. Av de åtte Mozartrollene David har gestaltet kan nevnes Tamino, Bodestá, Pedrillo og Ferrando. Som konsertsanger har David vært aktiv i både Norge og Tyskland, med verk som bl.a. Mozarts Requiem, Rossinis Missa petit solinelle, Verdis Requiem og Händels Messiah på repertoaret.  David har mottatt Ruud-Wallenbergs stipend og Richard Wagner - stipendet fra Unterfranken Wagnerverein.

Tidligere opptredner