Davide Luciano

Baryton

Intro

Davide Luciano kommer fra Benevento i Italia og har studert sang under Gioacchino Zarrelli, som var en av Rodolfo Cellettis nærmeste elever. 24 år gammel vant han prisen som beste debutant i konkurransen As.Li.Co, og debuterte som Papageno i Tryllefløyten, i prosjektet Opera domani.

Etter å ha deltatt på Accademia Rossiniana i Pesaro under Alberto Zedda, fikk Luciano rollen som Don Profondo i Il viaggio a Reims ved Rossini Opera Festival. Ved Premio Internazionale di canto lirico Santa Chiara i Napoli vant han både førstepris og publikumsprisen. 

Han har gjort suksess i rollene som Haly og Taddeo i Circuito Lirico Lombardos produksjon av L’italiana in Algeri på teatrene i Pavia, Brescia, Cremona, Como, Novara og Ravenna.

Nylige og fremtidige engasjementer inkluderer blant annet Robinson i Il Matrimonio segreto ved festivalen i Spoleto, Leporello i Don Giovanni i São Paulo, Figaro i Barberen i Sevilla og Lord Cecil i Maria Stuarda ved Deutsche Oper Berlin, Pacuvio i La pietra del paragone ved Théâtre du Châtelet i Paris, Silvio i Pagliacci i Sao Paulo, Figaro i Figaros bryllup ved Teatro Real i Madrid, Nothingam i Roberto Devereux ved Deutsche Oper Berlin, hvor han også har gjort Figaro i Barberen i Sevilla, Belcore i Trylledrikken, Marcello i La bohème og tittelrollen i Don Giovanni. Denne sommeren synger han tittelrollen i Figaros bryllup ved festivalen i Glyndebourne. Han skal også gjøre Don Alvaro i København og Don Profondo ved Deutsche Oper. I tillegg skal han tilbake til Berlin som Greven i Figaros bryllup og synge Figaro i Marseille.

I 2014 gjorde han Leporello i Don Giovanni ved Den Norske Opera & Ballett og til høsten er han tilbake som Guglielmo i Così fan tutte. I 2018 debuterer han ved Metropolitan i New York.