Denise Beck

Sopran

Intro

Den danske sopranen Denise Beck gikk i 2004 til topps i konkurransen "Unge Sangere" i Danmark. Like etterpå startet hun ved Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien, hvor hun etter tre år debuterte i rollen som Anastasia i Czardasfyrstinnen ved Volksoper Wien og som Blonde i Bortførelsen fra Seraillet ved Salzburger Landestheater.

Nylig sang hun rollen som Papagena i Tryllefløyten ved festspillene i Bregenzer og i Mahlers 4. symfoni under dirigent Michael Schönwandt. Hun har også sunget rollen som Amanda i Le grand macabre ved Det Kongelige Teater i København og Despina i Così fan tutte ved Den Jyske Opera. Denne sesongen står rollen som  Leonora i Nielsens Maskerade ved Concertgebouw i Amsterdam for tur, i tillegg til Matteuspasjonen med  Københavns Drengekor og rollen som Pamina i Tryllefløyten her ved Operaen.

Beck har mottatt flere priser, blant annet Inga Nilsen-prisen og Dansk Radios talentpris for 2011. Blant innspillinger finner vi Suzon i Schierbecks Fête Galante sammen med Michael Schønwandt, Bo Skovhus og Morten Frank Larsen, og i 2015 kommer innspillingen hvor hun synger Leonora i Nielsens Maskerade med DR SymfoniOrkestret.