Erika Sunnegårdh

Intro

Kort bio

Rolle:

Sopran

Den svensk-amerikanske sopranen Erika Sunnegårdh debuterte i 2006 som Leonore i Fidelio på Metrolpolitan Opera i New York. Siden har hun sunget roller som Abigaille i Nabucco, Lady Macbeth i Macbeth, Elsa i Lohengrin, Senta i Den flyvende hollender, Chrysothemis i Elektra, og tittelrollene i Turandot, Tosca, Salome og Jenufa.

Hun har opptrådt på scener som Oper Frankfurt, Deutsche Oper i Berlin, Bayerische Staatsoper i München, Grand Théâtre de Genève, Wiener Staatsoper, Kungliga Operan i Stockholm, Florentine Opera i Milwaukee, Welsh National Opera i Cardiff, Teatro del Liceu i Barcelona, Teatro Communale i Bologna og ved festivalene i Glyndebourne og Aix-en-Provence.

Blant de dirigenter hun jobbet med, kan nevnes Gustavo Dudamel, Alan Gilbert, Myung-Whun Chung, James Conlon, Christoph Eschenbach, Andrew Davis og Gianandrea Noseda.

I sesongen 2012/2013 har Erika Sunnegårdh blant annet sunget Fidelio på Oper Köln og Salome på Canadian Opera. Høsten 2013 gjør hun tittelrollen i Turandot ved Kungliga Operan i Stockholm.