Hamida Kristoffersen

Sopran

Intro

Hamida Kristoffersen kommer fra Bjarkøy i Troms. 22 år gammel debuterte hun i rollen som Musemor i Teskjekjerringa som Prinsesse Pompadur med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, og rolledebuterte som Mimí i La Boheme med samme orkester året etter.

Hamida har studert ved Musikkonservatoriet i Tromsø, hvor hun i fullførte mastergraden sin i 2014. Hun har også tatt sangtimer med bass-barytonen Njål Sparbo og siden 2013 hatt jevnlige sangtimer med Patricia McCaffrey i New York. Hun har også deltatt i mesterklasser med Monica Groop, Barbara Hendricks, Elizabeth Norberg-Schulz, Larisa Gergieva, Katharina Jakhelln Semb, Elisabeth Meyer-Topsøe, Siri Torjesen and Enza Ferrari. 

I 2013 gikk hun til topps i Premio Verdi-konkurransen, og var blant semifinalistene i den internasjonale Belvedere-konkurransen. Samme år var hun også blant finalistene i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, hvor hun mottok Ingrid Bjoner-stipendet og prisen for beste fremførelse av norsk musikk. Fra 2014 til 2016 er Hamida tilknyttet operaen i Zürich sitt program for unge sangere, hvor hun har gjort roller som Pamina i Tryllefløyten, Tamiri i Il re pastore, Laura i Luisa Miller og Gianetta i L'elisir d'Amore. Høsten 2015 debuterer hun ved Den Norske Opera & Ballett i rollen som Micaëla i Carmen.

 

Tidligere opptredner