Henriette Bonde-Hansen

Sopran

Intro

Kort bio

Rolle:

Sopran

Henriette Bonde-Hansen har i en generasjon vært en av Danmarks ledende sopraner. Hun står på toppen av sin karriere med en blomstrende, virtuos stemme og et enestående kunstnerisk overskudd.

Hun har et omfattende operarepertoar, som i tillegg til alle de store Mozart-rollene innbefatter Dircé i Médée, Fiorilla i Il turco in Italia, Adina i L'elisir d'amore, Marzelline i Fidelio, Gilda i Rigoletto, Juliette i Romeo og Julie, Nanetta i Falstaff, Rosaura i La vedova Scaltra, Sophie i Rosenkavaleren, Zdenka i Arabella, Melisande i Pelléas og Mélisande, Lucia i Lucia di Lammermoor, Elvira i I puritani, og tittelrollen i Semiramide.
Henriette har jobbet på de store operascenene i Amsterdam, Toulouse, Montpellier, Paris-Bastille og Theater an der Wien, Théâtre du Châtelet, La Monnaie, Opéra Bordeux og Musikverein Vienna. Hun har dessuten opptrådt med de største orkestrene i Europa, som DR Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Orchestre National de Montpellier, Gewandhausorchester, Royal Concertgebouw Orchestra. Blant dirigenter hun har opptrådd med, kan nevnes Riccardo Chailly, Myung-Whun Chung, Claus Peter Flor, Christopher Hogwood, Fabio Luisi, Marc Minkowski og Antonio Pappano.

Konsertrepertoaret hennes spenner fra Beethovens 9. symfoni, Brahms' Ein Deutsches Requiem, Faures Requiem, Liszts Christus, Mahlers 2., 4. og 8. symfoni, og Nielsens 3. symfoni. Dessuten har hun sunget Debussys Pelléas og Mélisande, Dutilleux' Correspondance, Mahlers Des Knaben wunderhorn, Delius' Lieder og Berlioz' Nuits d'ete og Chaussons Poeme de l'amour et de la mer.

Bonde-Hansen har nettopp spilt inn Bizets Ivan IV med Orchestra Philharmonic de Radio France, samt La vedova Scaltra med Orchestra Nationale de Montpellier, dirigert av Enrique Mazzola. I tillegg har hun også spilt inn en rekke Mozart-operaer med DR Underholdningsorkestret, under ledelse av Adam Fischer.

Henriette er utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, og fortsatte på Operaakademiet, hvor hun avsluttet i 1993.