Hui He

Sopran

Intro

Den kinesiske sopranen Hui He slo gjennom på den internasjonale musikkscenen i 2003 med Cio-Cio-San i Puccinis Madama Butterfly ved L'Opera de Bordeaux. Senere har hun blitt en av de verdensledende fortolkerne av denne rollen. Da hun sang den igjen ved Volksoper Wien i 2004, skrev Wiener Zeitung: "Hui Hes debut i rollen som Butterfly var oppsiktsvekkende: overbeviste – ikke bare med sin store stemme, sin fantastiske teknikk og vidunderlige klang – men også med en dyp og emosjonell tolkning. Hun er den beste Butterfly du kan ønske deg". Etter dette ble Hui He valgt til å synge rollen i markeringen av Madama Butterflys hundreårsjubileum i Italia.

I dag er Hui He også en av de mest anerkjente fortolkerne av tittelrollene i Aida og Tosca. Repertoaret hennes spenner bredt og omfatter blant annet Amelia i Maskeballet, Leonora i Trubaduren, tittelrollen i Manon Lescaut, Liu i Turandot. Siden gjennombruddet i 2003 har hun sunget i de fleste av verdens ledende operahus, som Metropolitan Opera, Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala, Deutsche Oper Berlin, Bayerische Staatsoper og Gran Teatre del Liceu. I tillegg har hun i flere år vært en favoritt ved Arena di Verona, der hun blant annet sang i Verdis Requiem og Aida i Verdi-året 2013. 

Hun har sunget med dirigenter som Lorin Maazel, Zubin Mehta, Daniel Oren, Fabio Luisi, Marco Armilliato, Andris Nelsons og Gustavo Dudamel, og jobbet med regissører som Franco Zeffirelli, Hugo de Ana, Robert Wilson, Damiano Michieletto, Giancarlo Del Monaco og Keita Asari.