Johannes Kammler

Baryton

Intro

Johannes Kammler er en internasjonalt etterspurt baryton innenfor opera, klassisk sang og kirkemusikk. Han er en del av utviklingsprogrammene for unge sangere: Samling og Britten-Pears. Kammler har vært solist med Berlinerfilharmonikerne, med London Symphony Orchestra og med Sinfónica Simón Bolívar de Venezuela, under dirigenter som Sir Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Sir Mark Elder og Marin Alsop. Han har sunget ved betydelige konsertscener og operahus i London, Berlin, Baden-Baden, Moskva og Caracas.

Kammler har medvirket i Monteverdis Orfeo ved Royal Operas Roundhouse i London, i Puccinis Manon Lescaut ved påskefestspillene i Baden-Baden og i Brittens War Requiem ved Royal Festival Hall i London. Han har også sunget Bachs Juleoratorium for pave Benedict XVI i Det sixtinske kapell, under den tyske bundespresidentens offisielle konsert. Konserten ble kringkastet over hele verden og utgitt på CD og DVD av Ars Musici. I august 2015 debuterte han som Marcello i Puccinis La bohème ved festivalen i Verbier. Samme år var han finalist ved den internasjonale sangkonkurransen Das Lied i Berlin.

Fremtidige engasjementer inkluderer prestisjetunge festivaler som Oxford Lieder med Roger Vognoles. Han skal synge i Haydns Skapelsen under Gustavo Dudamen ved Disney Concert Hall med Los Angeles Philharmonic Orchestra, og under Thomas Hengelbrock med NDR Symphony Orchestra i Hamburg. I tillegg skal han synge Ruggiero i Halévys Jødinnen og John Sorel i Menottis Konsulen ved Bayerische Staatsoper.

Kammler var student først i Freiburg i Tyskland og i Toronto i Canada, senere ved Guildhall School of Music and Drama i London. Han deltar jevnlig på mesterklasser med f.eks. prof. Edith Wiens, Wolfgang Holzmair og Imogen Cooper, Emma Kirkby og Graham Johnson. Johannes Kammler er født i Augsburg og startet sin musikalske karriere med det berømte Augsburger Domsingknaben.

Fra sesongen 2015/2016 har han vært en del av Bayerische Staatsoper i München og synger der under blant annet Kirill Petrenko, Bertrand de Billy, Oksana Lyniv, Andrea Battistoni, Asher Fisch, Marco Armiliato og Constantin Trinks.

Tidligere opptredner