Johannes Weisser

Baryton

Intro

Siden sin debut på Den Norske Opera og på Komische Oper Berlin i 2004 har Johannes Weisser vært engasjert på Staatsoper Berlin, Théâtre des Champs-Elysées, Theater an der Wien, Théâtre de La Monnaie i Brussel, Opera Bilbao, Opéra National du Rhin Strasbourg, Opéra de Dijon, Det Kongelige Teater i København, Festspielhaus Baden-Baden, Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Festival d'Aix en Provence, Festival de Radio France, Edinburgh International Festival, Festival van Vlaandern, Salzburger Festspiele og Festspillene i Bergen.

Han er en meget etterspurt konsertsanger og opptrer i mange av Europas største konserthus og samarbeider med flere av verdens ledende dirigenter. Han er også svært aktiv og etterspurt som fortolker av ”Lieder”. Han opterer jevnlig med pianister som Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse og Christian Ihle Hadland i konserthus og på festivaler i inn og utland.

Hans CD-innspillinger inkluderer tittelrollen i Mozarts Don Giovanni, Licaone i Händels Giove in Argo, Achilla i Händels Julius Cæsar, David i Ståle Kleibergs David og Bathsheba, Bachs Matteuspasjonen, Telemanns Brockes Passion, Haydns Skapelsen og Applausus samt en kritikerrost solo-CD med sanger av Grieg.