Joshua Hopkins

Baryton

Intro

Den kanadiske barytonen Joshua Hopkins er av OPERA NEWS spådd å bli en av tjuefem nye stemmer å regne med i det kommende tiåret. Joshua Hopkins har gjennom de siste sesongene arbeidet med dirigenter som Patrick Summers, James Gaffigan, Bernard Labadie, Emmanuel Villaume, Jeffrey Tate, Maurizio Benini og Sir Andrew Davis. Regissører Hopkins har samarbeidet med har blant annet vært David Pountney, Tim Albery, Francesca Zambello og Sir David McVicar.

Forrige sesong var Hopkins å se i operahus flere steder i USA og Canada blant annet som Grev Almaviva i Figaros bryllup ved Washington National Opera, som Don Giovanni i operaen ved samme navn ved Utah Opera og som Papageno i Tryllefløyten ved det Kanadiske Opera Kompani. Her har Hopkins også tidligere gjort tittelrollen Figaro i Barberen i Sevilla. Andre roller Hopkins har sunget er Piloten i Den lille prinsen, Tadeusz i The Passenger, Mercutio i Romeo og Julie, Nardo i La finta giardiniera 

Hopkins er en mye brukt konsertsanger. Orkestre han ha sunget med inkluderer blant annet New York Philharmonic, Baltimore Symphony Orchestra og Philadelphia Orchestra. Europa har han gjestet ved flere anledninger, blant annet som Guglielmo i Così fan tutte ved Oper Franfurt.

Høydepunkter i kommende sesonger vil for Hopkins være en debut ved San Francisco Opera, engasjement ved Santa Fe Opera og Houston Grand Opera. Og ikke minst å returnere til Metropolitan Opera, hvor han tidligere har sunget rollen som Schaunard i en gjennoppsetning av Franco Zeffirellis La bohème.

 

Tidligere opptredner