Kari Postma

Sopran

Intro

Den prisbelønte sopranen Kari Postma har sunget en rekke store roller på noen av Europas og Skandinavias største scener, deriblant som medlem av solistensemblet på Staatsoper Hamburg.

Hun har gjort roller som Mimí og Musetta i La bohème, Norina i Don Pasquale, Contessa og Susanna i Figaros bryllup, Zerlina og Donna Elvira i Don Giovanni, Zdenka i Arabella, Nannetta i Falstaff, Adina i L'Elisir d'Amore, Ännchen i Der Freischütz, Grete i Hänsel und Gretel, Pamina i Tryllefløyten, Violetta i La traviata, Leonora i Il trovatore og Tatyana i Eugen Onegin.

Postma er også en etterspurt konsertsanger og synger med alle de største symfoniorkestrene i Skandinavia. Hun har studert ved Musikkonservatoriet i Trondheim, Norges Musikkhøgskole og Operaakademiet i København. Hun har vunnet den nasjonale finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, 1. pris i Philips musikkonkurranse, 2.pris og Leipzig-operaens pris i Francisco Vinas-konkurransen i Barcelona og var finalist i Montserrat Caballé-konkurransen i Andorra. Hun mottok Anders Jahres pris for årets unge kunstner i 2001.

Forrige sesong gjorde hun rollen som Tatyana i Eugen Onegin og debuterte med Hong Kong-filharmonien. Denne sesongen synger hun tittelrollen i Janáčeks Katja Kabanova her ved Den Norske Opera & Ballett.