Konstantin Shushakov

Baryton

Intro

Konstantin Shushakov er født i Russland i 1984. Han startet sin musikalske utdannelse i byen Izhevsk, før han fortsatte ved Det russiske institutt for teaterkunst, der han ble uteksamineert i 2009.

I 2011 var han prisvinner i Dronning Elisabeth-konkurransen i Brussel. Samme år mottok han også 2. pris i Plácido Domingos konkurranse Operalia i Moskva.

Shushakov har sunget roller som Prins Afron i Rimsky-Korsakovs Gullhanen ved La Monnaie, tittelrollen i Brittens Billy Budd ved Bolshoi-teatret, Guglielmo i Così fan tutte ved Teatro alla Scala og tittelrollen i Eugene Onegin ved Theatro Municipal de São Paulo i Brasil. Fra 2009 til 2011 var han del av Young Artist Program ved Bolsjoj-teatret. Her debuterte han i rollen som som Schaunard i Puccinis La bohème, og har også sunget rollen som Paris i Gonouds Romeo og Julie og Hermann i Offenbachs Hoffmanns eventyr. 

Shushakov er også en aktiv konsertsanger, og har blant annet medvirket i Brahms' Ein deutsches Requiem med Det russiske nasjonalorkestret og Mozarts Messe i c-moll med Musica Viva Chamber Orchestra i Moskva.

Fremtidige opptredner