Marco Jentzsch

Intro

Marco Jentzsch har studert sang med blant andre professor Irmgard Hartmann-Dressler. I 2003 deltok han med stor suksess på den internasjonale sangerkonkurransen ved Kammeroper Schloss Rheinsberg og deltok ved prisvinnergallaen ved Staatskapelle Berlin. Han mottok førstepris i "Kammeroper Schloss Rheinsberg 2003 for videre utdanning". Denne prisen inkluderer et engasjement som stipendiat ved Staatsoper Unter den Linden i Berlin, der Jentzsch var i sesongen 2003/04. 

I sesongen 2005/06 var han fast medlem ved Theater Erfurt. Han gjorde også en gjesteopptreden som Leicester i den nye produksjonen av Maria Stuarda ved Stadttheater Giessen. Fra 2006 til 2008 tilhørte han ensemblet ved Niedersächsisches Staatstheater Hannover. Her sang han blant Tamino, Belmonte, Steuermann, Edgardo og Rosillon. Sommeren 2009 sang han også Belmonte ved Staatsoper Unter den Linden.

I Dortmund sang han Max i en ny produksjon av Der Freischütz, samt tittelrollen i Lohengrin. Sistnevnte gjorde han også i en gjesteopptreden ved Leipzig Opera. Høsten 2009 debuterte Jentzsch som Stolzing i en ny produksjon av Mestersangerne fra Nürnberg ved operaen i Köln. I Köln har han også hatt stor suksess som Bacchus, og i tittelrollen i Wagners Parsifal.

Hans debut på La Scala i Milano var i rollen som Froh i Rhingullet under ledelse av Daniel Barenboim – en rolle som han også har gjort ved Staatsoper unter den Linden. 
Jentzsch debuterte som Erik i en ny produksjon av Den flyvende hollender på Nederlandse Opera Amsterdam (også utgitt på DVD). I tillegg har han sunget den samme rollen i Hamburg og Zürich.