Maren Myrvold

Sopran

Intro

Maren Myrvold fullførte våren 2012 sin mastergrad i klassisk utøvende sang ved Institutt for musikk og dans, Universitetet i Stavanger. Bacheloren har hun fra Institutt for musikk, NTNU i Trondheim og Hochschule für Musik, Freiburg i Tyskland. 

Hun gjestet Den Norske Opera & Ballett første gang vinteren 2012 som Ida i Flaggermusen av Johann Strauss d.y. I høst har hun sunget Mariann i den nyskrevne stemmerettsoperaen Johnny & Mariann av Edvard Hoem og Knut Anders Vestad på turné i Hedmark og Oppland og på Prøvesalen på DNO&B. I januar og februar 2014 synger hun rollen som Oberto i Händels Alcina med Nasjonaloperaen.

Maren jobber som frilans sanger og er aktiv som solist. Hun har bl.a. sunget Vespetta i Pimpinone av Telemann under Oslo Operafestival og i forestillingen Dødskyss som ble vist på Munchmuseet i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch150. Hun har sunget Novisen og Suor Infermiera i Puccinis Suor Angelica med Musikkteateret i Trondheim og Trondheim symfoniorkester og på Sandnes kulturhus. Julen 2011 var hun solist med Trondheimssolistene  i Julekonsert fra Vang kirke som ble vist på NRK1 julen 2011 og 2012.

Maren har sunget med Kinas Nasjonale Operas kor og orkester da hun spilte Jing i operamusicalen Some Sunny Night av Thomas Stanghelle som ble spilt i Beijing og Yinchuan, og ble kringkastet på Kinas rikskanal. Hun opptrer ofte som solist på konserter med større og mindre ensembler, og har sunget ved bl.a. Kirsten Flagstad Festival, OscarsborgOperaen, Trøndelag teater, Prøysenfestivalen, Kilden og TV2.

 

Tidligere opptredner