Øivind Blunck

Skuespiller, komiker og sanger

Intro

I likhet med sin nære kollega Hege Schøyen, er også Øivind en scenepersonlighet som har fått innpass i den norske folkesjela. Denne mangfoldige mannen med gummifjeset og den lett gjenkjennelige, nasale stemmen har truffet blink med figurer som Reidar og Fridtjof.

Etter en tidlig start på Det Norske Teatret gikk Øivind over i revyfaget, og han skulle spille utallige revyer og flere one-man-shows. Rekorden ble nok satt sammen med Hege i tre forskjellige oppsetninger som til sammen ble spilt over 1000 ganger: Bare gode venner, Fast følge og Sammen igjen. Musikaler har det blitt mange av: Les Misérables og Cats hører med blant disse, og nå sist i fjor høst oppsetningen Jeppe på Chat Noir.

Det er muligens en hemmelighet at Øivind i sine yngre dager vurderte tanken på å bli operasanger. Men så var det dette med skuespilleren og komikeren. Valgets kval resulterte i en scenepersonlighet som har gjennomført en usedvanlig vellykket flørting med alle sjangrene. Når Øivind nå får realisert ungdomsdrømmen om å stå på operascenen sammen med garvede operasangere, gjenstår det å se – for ikke å si å høre – om han burde angre på at han valgte bort operakunstens tornefulle vei.