Per Vollestad

Baryton

Intro

Per Vollestad er en av Norges mest allsidige sangere med operagjestespill i bl.a. Milano, Wien, Brussel, Amsterdam, Antwerpen og Tokyo. Han har også vært solist med alle de norske symfoniorkestrene samt orkestre i Europa, Japan og USA, og hatt solokonserter i byer som Paris, Amsterdam, London, Berlin, Los Angeles, New York og Moskva. 

Per Vollestad har spilt inn over 30 CD-er med repertoar som spenner fra opera, oratorier og romanser til musikk i grenselandet mellom jazz og samtidsmusikk. Han har også hatt samarbeidsprosjekter med artister som Ketil Bjørnstad, Erik Bye og Odd Børretzen. Vollestad har doktorgrad i musikk, og i 2006 debuterte han på bokmarkedet med en biografi om komponisten Christian Sinding. Samme år mottok han Griegprisen for sitt arbeid med Edvard Griegs sanger.

Helt siden debuten på DNO som Schanard i både La bohème og Boheme 87, rockeversjonen med bl.a. Jan Teigen og Anita Skorgan, har han vekslet mellom opera og musikaler. Denne høsten har han hatt suksess med forestillingen Reidun og Per elsker musikaler på Chat Noir og på turné. Han har også skrevet og produsert flere soloforestillinger, bl.a. om Edvard Grieg og Christian Sinding, og nå sist Spis dig slank! og Det har vi ... illegale sanger som begge hadde premiere på Teaterkjelleren, Oslo Nye Teater i 2012.  

Med trioen Gutta på skauen har Vollestad gitt ut tre CD-er: Til skogs!, Vinterlys og Illegale sanger 1940-45.