Randi Stene

Mezzosopran

Intro

«Er der én ting, man kan sige som en generel karakteristik af denne sanger, så er det, at hun altid sætter pilen centralt i skiven, når hun skal debutere i en ny rolle». Slik beskriver den danske avisen Politiken Randi Stene, som siden 2000 har vært fast medlem av Den Kongelige Operas solistensemble.

Og det har blitt mange roller på mezzosopranen fra Trondheim. Siden hun ble ansatt i København har hun blant annet gjort Octavian i Der Rosenkavalier, Dorabella i Così fan tutte, Brangäne i Tristan und Isolde, Orpheo i Orpheo ed Eurydice, tittelrollen i Carmen, Fricka i Rhingullet og Valkyrien, Amneris i Aïda og Kundry i Parsifal

Det var Det Kongelige Teaters Operaskole som bragte henne til København, etter studier ved Norges musikkhøgskole. I 1993 fikk hun sitt internasjonale gjennombrudd som Oktavian i Rosenkavaleren på Châteletoperaen i Paris, og har siden sunget på bl.a. Covent Garden i London, Metropolitan i New York, Theatre la Monnaie i Brüssel, Opéra Bastille i Paris, Kungliga Operan i Stockholm og Opéra de Lausanne, i roller som Cherubino, Olga, Varvara og Carmen.

Randi Stene har også et omfattende konsertrepertoar, og er svært ettertraktet ved ledende konsertsaler. Hun har jobbet med dirigenter som Bernard Haitink, Christoph von Dohnanyi, Christian Thielemann, Armin Jordan, Nello Santi, Manfred Honeck, Pierre Boulez, Sir Antonio Pappano og Daniel Harding.