Silje Marie Aker Johnsen

Intro

Silje er utdannet ved Griegakademiet i Bergen, Universität der Künste, Berlin, og har en mastergrad i klassisk sang fra Norges Musikkhøgskole, Oslo. Hun er for tiden stipendiat ved Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. I sine studier og karriere har hun hatt stort fokus på samtidsmusikk i tillegg til det barokke og klassiske sangrepertoaret.

Hun har tolket roller som Io i The Io Passion av Harrison Birthwistle med Berliner Kammeroper i Konzerthaus Berlin og den kvinnelige hovedrollen i A Gentle Spirit av John Tavener med samme kompani. Silje har opptrådt ved Nationaltheateret og har også arbeidet som danser ved The Polish Dance Theatre, der hun blant annet danset i Minus 2 av Ohad Naharin. Hun har hatt roller i dansemusikkstykker som Thousand Rooms, med koreografi av Gunhild Bjørnsgaard og musikk av Georges Aperghis.

Silje har gjestet Den Norske Opera & Ballett i sceniske konserter som Ørets teater av Henrik Hellstenius og i kammeroperaen Simon av Gerhard Stabler og 5. Rad produksjoner/DNO&B.

Hun har hatt verdenspremiere på mange vokale musikkstykker og har gjestet mange festivaler som solist, blant andre Huddersfield Contemporary Music Festival, Die Donaueschinger Musiktage, Ultima Contemporary Music Festival og Festspillene i Bergen. I 2013 ble Silje ble kåret til Årets utøver av Norsk Komponistforening.

Tidligere opptredner