Thorbjørn Gulbrandsøy

Tenor

Intro

Den norske tenoren Thorbjørn Gulbrandsøy startet sin profesjonelle karriere som baryton og har blant annet sunget ved Den Norske Opera & Ballett, Glyndebourne Festival Opera, Opera Nord, Grand Teatro del Liceu, med Oslo-Filharmonien og Bergen Filharmoniske Orkester.

I 2008 sang Guldbrandsøy Pelléas i Independent Operas produksjon av Pelléas et Mélisande på Sadlers Wells Theatre i London. I 2011/12 sesongen sang sin første Rodolfo i La bohème, samt tenor-partiet i Haydns Skapelsen. I 2012 debuterte han med rollen Anatol i Barbers Vanessa

Nylig har han sunget ved to opera-galla-konserter i Bergen, under ledelse av Andrew Litton; han har sunget rollen som Juan i Massenets Don Quichotte med Chelsea Opera Group, gjort Rodolfo i La bohème med Nationale Reisopera i Holland, Jacqunio i Fidelio med Bergen Nasjonale Opera og sunget førstetenor i Martins Le Vin Herbe ved Deutsche Staatsoper Berlin. 

Guldbrandsøy har utviklet et nært forhold til den Nationale Reisopera og vil gjøre en eller to produksjoner med dem per sesong. Han er engasjert til å synge Romeo i Gounods Romeo og Julie i Malmö Operas produksjon, som skal på turné med Riksteatern i Sverige våren 2015.