Ingrid Lorentzen

Intro

Kort bio

Rolle:

Ballettsjef

Ingrid Lorentzen er fra august 2012 ballettsjef og leder for Nasjonalballetten. Kompaniet har nærmere 60 dansere i tillegg til ballettmestere, pedagoger og administrativ stab. Lorentzen har repertoaransvar og la våren 2013 frem sitt første sesongprogrm.

Ingrid Lorentzen var fast ansatt danser i Nasjonalballetten i 14 år, fra 2000 som solist. Her markerte hun seg sterkt både i det klassiske repertoaret, blant annet som Odette og Odile i Svanesjøen, og i moderne verk av nåtidige koreografer som Jiří Kylián, Jo Strømgren, Sol León og Paul Lightfoot.I tillegg har hun vært involvert i en rekke kunstneriske produksjoner utenfor Operaen, som koreograf, danser og skuespiller.

Hun var blant annet koreograf på teaterforestillingen Romeo og Julie på Trøndelag Teater, og spilte en ledende rolle i filmen Lille frøken Norge. I 2001 fikk Ingrid Lorentzen Kritikerprisen for rollen i Kim Brandstrups verk Place of Stone, og i 2004 Telenors kulturpris Grenseløs kommunikasjon. Hun har vært medlem av Norsk Kulturråd og kulturrådets danseutvalg, juryformann for Drømmestipendet til Norsk kulturskoleråd og medlem av kunstnerisk råd for Ballettlaboratoriet ved Den Norske Opera & Ballett.