Ada Marthine Marthinsen

Intro

Ada Marthine Marthinsen er født i 1995 og kommer fra Drammen. Hun startet å danse ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett i 2004 og har studert ved Hamburg Ballet School - John Neumeier, og Ateneo della Danza i Siena. I 2014 fullførte hun American Ballet Theatre National Training Curriculum, hvor hun ble diplomert med 89 av 100 poeng. Før hun kom til Nasjonalballetten UNG arbeidet hun ved Balletto di Siena i Italia.

Som elev ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett danset hun i flere av Nasjonalballettens oppsetninger, blant annet rollen som lille Clara i Nøtteknekkeren. Hun har også danset hovedrollen som Teresina i Napoli med Ateneo della Danza og Kate i Balletto di Siena sin Butterfly. I 2009 var Marthinsen finalist i International Dance Competition of Grasse i Frankrike, og vant publikumsprisen i Stora Daldansen i Sverige i 2011. I 2014 var hun finalist i Expression International Dance Competition i Italia, hvor hun også mottok 2. pris i pas de deux.

Etter at hun kom til Nasjonalballetten UNG i 2015, har hun medvirket i MacMillans Manon og Kyliáns Arcimboldo med Nasjonalballetten, samt i Smiths Departures med UNG-kompaniet.