Alberto Ballester

Intro

Alberto Ballester er født i 1992 og kommer fra Havanna, Cuba. Han startet ved ballettskolen til den cubanske Nasjonalballetten i 2007, der han som elev turnerte i Sør-Afrika som utvekslingsstudent. Han har også vært deltaker i den internasjonale ballett-konkurransen i Havanna.

I 2010 ble han en del av den cubanske Nasjonalballetten, der han medvirket i helaftens balletter som Svanesjøen, Nøtteknekkeren, Tornerose og Giselle, samt Alicia Alonsos Don Quijote. Sammen med kompaniet har han også turnert i Kina og Spania, og arbeidet med koreografer som Peter Quanz, Annabelle Lopez Ochoa and Luis Serrano.

Siden Ballester kom til Nasjonalballetten i 2014, har han medvirket i  både Bjørns og Boyadjievs Nøtteknekkeren, Romeo og Julie, Nurejevs Don Quixote, Scarletts Carmen – en ballett i tre akter, Strømgrens Lamentate, Forsythes One flat thing, reproduced, Kyliáns Arcimboldo og Sarabande, Stevensons Askepott, Balanchines Theme and Variations og MacMillans Manon. Sesongen 2015/16 var han en del av Nasjonalballetten UNG, der han har medvirket i Boyadjievs Picture Perfect og Kyliáns Evening Songs. Ballester ble fast medlem av Nasjonalballetten fra 2016.

Tidligere opptredner