Andreas Heise

Perm.

Intro

Kort bio

Rolle:

Perm.

Siden Andreas Heise kom til Nasjonalballetten i 2003, har han danset fremtredende roller og solopartier både innen det klassiske og moderne repertoaret. I tillegg til hovedrollene som Romeo i Romeo og Julie, Albrecht i Giselle og Koschei i Scarletts Ildfuglen, danset han høsten 2014 den krevende dobbeltrollen som Osvald Alving og Herr Alving i Moum Aunes og Espejords Ghosts – Ibsens Gengangere. Han har danset Lenskij i Crankos Onegin, Drosselmeyer i Nøtteknekkeren, Lysander i Sunds En midtsommernattsdrøm, fengselsdirektøren i MacMillans Manon, Morales i Carmen – en ballett i tre akter, Mitch i Neumeiers En sporvogn til begjær, Konstantin Ljevin i Anna Karenina og Romeo i Espejord og Støvinds Romeo & Julie – en moderne kjærlighetshistorie, og i tillegg gjort fremtredende partier i flere verk av blant andre Forsythe, León og Lightfoot, Kylián og Duato.

Heise jobber også med koreografi og regi. For Nasjonalballetten har han skapt ballettene NucleusSouls’ ComplexionsMeditative Rose og Frühlingssehnsucht, og sommeren 2013 skapte han balletten I would like to … for Jekaterinburg Opera og Ballett i Russland. Han hadde regiansvaret på Nasjonaloperaens Il Combattimento di Tancredi e Clorinda i 2009, og var regihospitant under Stefan Herheims oppsetning av Strauss' Salome på Hovedscenen i 2013.

Heise er utdanet fra Palucca-Schule i Dresden i hjemlandet Tyskland og danset ved Leipziger Ballett før han ble medlem av Nasjonalballetten. I 2011 tok han et kurs i teaterregi ved East 15 Acting School i London, og i 2012 deltok han på en intensiv skuespillerworkshop ved HB Studio i New York.