Dirk Weyershausen

Solist

Intro

Kort bio

Rolle:

Solist, sluttet

Allerede i sin første sesong i Nasjonalballetten ble Dirk Weyershausen utnevnt til solist. Han er opprinnelig fra Køln i Tyskland, er utdannet fra ballettskolen ved Hamburg Ballett John Neumeier, og danset ved Hamburg Ballett inntil han i 2003 kom til Oslo.

Weyershausen har særlig gjort seg bemerket i de store klassiske og neoklassiske rollene. Hans viktigste roller ved Nasjonalballetten er tittelrollen i Crankos Onegin, Prins Siegfried i Holmes' Svanesjøen, og Prins i Bjørns Nøtteknekkeren, Petipas Tornerose og Stevensons Askepott. Han har danset hovedrollen i Tetleys Voluntairies og tittelrollen i Balanchines Apollo, og hatt en rekke fremtredende solopartier i verk av blant andre Balanchine, Wheeldon, Forsythe, Kylián og Lightfoot og León. Andre roller er Oberon i Sunds En midtsommernattsdrøm, Albrecht i Coralli/Perrots Giselle, Paris i Corders Romeo og Julie, Lucentio i Crankos Troll kan temmes, Espada i Don Quixote og Monsieur G.M. i MacMillans Manon.

Ved Hamburg Ballett danset han hovedroller som Kongen i A Cinderella Story, Prins Günther i Nøtteknekkeren og Agagietto i 5th Symphony of Gustav Mahler, alle i Neumeiers koreografi. Som medlem i Hamburg Ballett opptrådte han ved scener som Marinskyoperaen og Parisoperaen. Weyershausen gjestet i 2010 The South African Ballet Theatre i Johannesburg i rollen som Don José i Paepers Carmen the Ballet, og i 2012 danset han rollen som Jean de Brienne i Furbers Raymonda ved Capetown City Ballet.