Line Alsaker

Intro

Line Alsaker er fra Bærum og fikk sin ballettutdannelse ved Jorunn Kirkenærs Ballettskole, Den Norske Operas Ballettskole og Heinz Bosl Stiftung i München.

Hun ble i 1992 medlem av Nasjonalballetten, og ble i 1997 utnevnt til solist. I 1996 mottok hun Esso-prisen og i 1998 Kritikerprisen for rollen som Tatjana i John Crankos Onegin.

Tidligere opptredner

Viktigste roller i Operaen

Ved Nasjonalballetten har Line Alsaker danset Odette/Odile i Holmes’ Svanesjøen, blant annet Sukkerfeen i Dinna Bjørns Nøtteknekkeren, medvirket i Kjersti Alvebergs Volven, Ida i operetten Flaggermusen, Titania og Hippolyta i Robert Sunds En Midtsommernattsdrøm, moren i Mats Eks Tornerose, tittelrollen i Cullbergs Frøken Julie og Månerenen og i Gable/Pinks Giselle i tillegg til Mina i deres Dracula. Hun har også danset Den prostituerte i Tetleys La Ronde, og medvirket i Vårofferet og Stormen av samme koreograf. I Stevensons Askepott har hun danset Den Gode Fe og stemoren, samt Carabosse og Syrinfessn i Petipas Tornerose. Hun har videre danset i Neumeiers En sporvogn til begjær, Lady Capulet og Ammen i Romeo og Julie.Hun har hatt fremtredende solopartier i bl.a. Crankos Troll kan temmes, Nurejevs Don Quiote og Kyliáns Whereabouts Unknown, Stamping Ground og Heart’s Labyrinth, Balanchines Symfoni i C og Four Temperaments, van Dantzigs Vier Letzte Lieder, Bjørnsgaards Billeder med et skær af skrøbelighed* og Støvinds Salt kyss, syrlig smil og søt musikk og Isslottet.Line Alsakers avskjedsforestilling vil være som Carabosse i Tornerose 21. juni inneværende sesong.

*Rolle kreert for danseren