Lisa Nielsen

Intro

Kort bio

Rolle:

Sluttet

Lisa Nielsen har danset klassiske hovedroller som Clara i Bjørns Nøtteknekkeren og Olga i Crankos Onegin, og hovedroller i moderne balletter som Julie i Espejord og Støvinds Romeo og Julie – en moderne kjærlighetshistorie og Siss i Støvinds Is-slottet, en rolle som ble skapt for henne.

Om sistnevnte skrev NRK: «Hun er en vind, hun representerer ungdommelig, barnlig glede … Siss bærer forestillingens fortelling, og hun gjør det med letthet … Lisa Nielsen klarer å formidle utviklingen som skjer hos karakteren hennes. Det trengs i denne typen forestilling. Det og utstråling. Nielsen har alt.»

Hun har danset fremtredende partier i moderne balletter av blant andre Forsythe (blant annet Limb's Theorem), Kylián (blant annet Tar and Feathers, Petite Mort og Sweet Dreams), Duato, Strømgren, og Lightfoot og León. Samtidskoreografer som Goecke og Bjørnsgaard har skapt roller for henne, og høsten 2013 danset hun hovedrollen i Scarletts Vespertine. Våren 2015 danset hun rollen som Mercedes i Carmen - en ballett i tre akter av samme koreograf. Andre sentrale klassiske roller er Amor i Nurejevs Don Quixote, Hermia i Sunds En midtsommernattsdrøm og Blåfugl-duetten i Petipas Tornerose. Hun har også medvirket i klassiske balletter som Askepott, Giselle og Manon.

Nielsen er utdannet ved Stora Teaterns Balettelevskola i hjembyen Göteborg og ved Svenska Balettskolan i Stockholm. Hun har vært medlem av Nasjonalballetten siden 1994, og har også danset ved Stockholmsoperaen, Göteborgsoperaen, Pittsburgh Ballet og Maximum Dance Theatre i USA.

 

Tidligere opptredner