Marin Jalut Motte

Intro

Marin Jalut Motte er født i 1997 og vokste opp i Oslo med franske foreldre. Han begynte å danse ballett ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett, der han som barn medvirket i flere av Nasjonalballettens forestillinger. I 2011 kom han inn på L'Ecole de Danse de L'Opéra de Paris. Her medvirket han blant annet i Ballettskolens 300-års-jubileum, samt David Lichines Le Bal des Cadets og Le Défilé

Marin er viderutdannet ved Conservatoire National Supérieur de danse et de musique de Paris. Her danset han på flere oppsetninger med verk som Un Ballo avJirì Kyliàn, Grange av Wilfride Piollet/ Jean Guizerix, Septet av Merce Cunningham og Etude av José Limón.

Han har vunnet flere stipender ved internasjonale kurs, blant annet ved Boston Ballet School og Dresden Ballet School. Da han var elev ved Parisoperaen og ved konservatoriet (CNSM) i Paris, var han heldig å få lære av de aller største danserne ved Parisoperaen, som Isabelle Ciaravola og Bertand Belem. 

Etter at Marin kom til Nasjonalballetten UNG i 2015, har han medvirket i Nøtteknekkeren og Manon med Nasjonalballetten, samt i Smiths Departures med UNG-kompaniet.