Christine Thomassen

Solist / perm.

Intro

Kort bio

Rolle:

Solist, perm.

Christine Thomassen ble utnevnt til solist i Nasjonalballetten i 2003, og har gjort seg bemerket i store ballettklassikere så vel som i moderne verk. I 2001 mottok hun Esso-prisen, året etter fikk hun Kritikerprisen for rollen som Aurora i Mats Eks Tornerose, og i 2011 ble hun igjen nominert for rollen som Julie i Corders Romeo og Julie.

Hun har også danset hovedrollen som Aurora i Petipas klassiske Tornerose, tittelrollen i Harveys Giselle, Kitri i Don Quixote, Desdemona i Lubovitch’ Othello, Katherina i Crankos Troll kan temmes, og samtlige kvinnelige hovedroller i Nøtteknekkeren

Thomassen har danset fremtredende partier i moderne verk – blant annet i Lightfoot og Leóns Shutters Shut, som hun også har gjestet New York med, en rekke verk av Nacho Duato og William Forsythe, og ikke minst mange av Kylián-ballettene i Nasjonalballettens repertoar. Hovedrollen som Cecile i Grand-Maitres Farlige forbindelser ble skapt for henne, det samme ble partier i Wheeldons The Christening Suite og Strømgrens Suite og Årstidende, og hun har også tolket rollen som Miranda i Tetleys Stormen og Marie i Spucks Woyzeck.

Thomassen er utdannet ved Kristiansundoperaens Ballettstudio, Elmhurst Ballet School og Royal Ballet School i London. Hun kom til Nasjonalballetten i 1996, men har også danset en sesong ved English National Ballet. Høsten 2014 ble Thomassen valgt som nestleder i Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) og går dermed – som første danser noen sinne – inn i MFOs politiske ledelse.

Høydepunkt fra Christine Thomassens karriere

Høydepunkt fra Christine Thomassens karriere i Nasjonalballetten