Connor Walsh

Gjestesolist

Intro

Connor Walsh er principal dancer i Houston Ballet, som er høyeste nivå, og gjester Nasjonalballetten i MacMillans Manon høsten 2018.

I Houston har han fått en rekke roller skapt for seg, blant annet prinsen i Nøtteknekkeren, Romeo i Romeo og Julie, prins Albrecht i Giselle og Solor i La Bayadère, alle koreografert av Stanton Welch. Han har danset hoved- og ledende roller som Lenskij i Crankos Onegin, Petruchio i Crankos Troll kan temmes, Des Grieux i MacMillans Manon, Puck i Neumeiers En midtsommernattsdrøm, Colas i Ashtons La Fille mal Gardée, Basilio i Stevensons Don Quixote, prins Florimund i Stevensons Tornerose, tittelrollen i Bintleys Aladdin, Ferdinand i Bintleys Stormen, foruten Sigfried i Welchs Svanesjøen og flere roller i Welchs Askepott.

Repertoaret hans også består av verk av koreografer som Balanchine, Robbins, Kylián, Forsythe, Peck, Ekman, McGregor, Wheeldon, Tharp, van Manen, Tetley, Bruce, Tudor, Duato, Lifar og Barak, og han har danset i enaktere av Welch, Barton, Liang, Morris, Kudelka, Fonte, Hough, Smith med flere.

De siste årene har han beveget seg mot pedagogikk og koreografi. I 2015 var han med å starte REACH, et koreografisk prosjekt som bidrar til å finansiere kunstutdannelse i den amerikanske skolen. Det vellykkede prosjektet munnet våren 2018 ut i urpremieren What we keep ved Houston Ballet.

Walsh er fra Fairfax i Virginia og begynte å danse da han var sju. Han er utdannet fra The Kirov Academy of Ballet, The Harid Conservatory og Houston-ballettens Ben Stevenson Academy, hvor han ble priset med Rudolf Nurejev-stiftelsens stipend og Ben Stevenson-prisen. I 2004 fikk han den første gullmedaljen delt ut av den amerikanske National Foundation for Advancement in the Arts (NFAA), i tillegg til en pris ved den internasjonale ballettkonkurransen i Shanghai.

Tidligere opptredner