Julie Gardette

Solist

Intro

Kort bio

Rolle:

Solist

«I Julie Gardettes kropp finnes ikke en uttrykksløs fiber. Som Tatjana er hun den totale ballerina, sivmyk og flytende i bevegelsene, med øyne som behersker hele den følelsesmessige skalaen.» Det skrev Aftenposten etter Bjørvika-premieren på Crankos Onegin våren 2014. Senere samme vår ventet den krevende dobbeltrollen som Odette og Odile i Svanesjøen.

Franske Gardette kom til Nasjonalballetten første gang i 2009. Hun ble fast ansatt i 2013 og utnevnt til solist i 2017 etter å ha danset tittelrollen i Carmen – en ballett av Liam Scarlett. 

Gardette har danset rollen som Skjønnhetens fe i Tornerose, Sukkerfeen, Blomsterfeen og Clara i Nøtteknekkeren, Prinsessen i Scarletts Ildfuglen, Kitri i Don Quixote, foruten fremtredende partier i Scarletts Vespertine og Duatos Arcangelo. Hun har også danset i Kyliáns Falling Angels og Sweet Dreams, og i Balanchines Agon og Serenade

Gardette debuterte ved Ballet de Marseille og har også jobbet ved Het Nationale Ballet i Amsterdam, Zürcher Ballet, og sist ved Finlands Nationalbalett. Ved disse scenene har hun danset signaturroller som Odette/Odile i Svanesjøen, Julie i Romeo og Julie og tittelrollen i MacMillans Manon. Mens hun danset i Helsinki ble Scheherazade skapt for henne av Kenneth Greve, og i Zürich danset hun ledende partier i Kyliáns Bella Figura og i Forsythes Artifact.

 

Artikler og Pressemeldinger

  • Stormende russisk lidenskap – anmeldelse av Onegin

    2. mars 2014
    Først og fremst Julie Gardettes aften, men en hun må dele med Yoel Carreño og Lucas Lima
    Les mer