Kaloyan Boyadjiev

Solist

Intro

Kort bio

Rolle:

Solist

Kaloyan Boyadjiev ble medlem av Nasjonalballetten i 2002, og året etter utnevnt til solist. Her har han danset Romeo og Mercutio i Romeo og Julie, prinsen i Scarletts Ildfuglen og Don José i Carmen - en ballett i tre akter, prinsen i Nøtteknekkeren, foruten Ariel i Stormen og tittelrollen i Vårofferet – begge av Tetley. I tillegg kommer roller som hoffnarr i Askepott, Cassio i Lubovitchs Othello, Lucentio i Crankos Troll kan temmes, Stanley i En sporvogn til begjær og Lysander og Puck i Sunds En midtsommernattsdrøm.

Han har danset fremtredende partier i Balanchines Agon, De fire temperamenter og Symphony in Three Movements, Wheeldons Polyphonia, Duatos Por vos muero, White Darkness, og Without Words, Forsythes Steptext, Workwithinwork, One flat thing, reproduced og The Second Detail, Ingers Dreamplay, foruten en rekke Kylián-balletter. Fremtredende var han også i Scarletts Vespertine og både Softly As I Leave You, Shangri-La, Start to Finish, Skew Whiff og Same Difference av Lightfoot og León. 

Som koreograf har Boyadjiev markert seg sterkt. Han sto for koreografien i Onkel Vanja på Nationaltheatret i Liv Ullmans regi, mens han for Nasjonalballetten har skapt ballettene Lost in Time, Frozen Silence, Fade in Black, Open for Discussion og Roundabout, samt Picture Perfect for Nasjonalballetten UNG. Han realiserte koreografien til gruppescenene i Moum Aunes Hedda Gabler. Han sto også for konsept og koreografi på Nasjonalballettens nye Nøtteknekker i 2016.

Bulgarske Boyadjiev er utdannet ved den nasjonale ballettskolen i hjembyen Sofia. Han var solist ved Pact Ballet i Pretoria i Sør-Afrika og Nasjonalballetten i Sofia før han kom til Oslo. Fra 2015 til 2018 har han – i tillegg til å virke som solist og koreograf – også vært leder for Nasjonalballetten UNG.