Kathryn Walsh Thomas

Intro

Siden amerikanske Kathryn Walsh Thomas kom til Nasjonalballetten i 2006, har hun danset rollen som Amor i Nurejevs Don Quixote og Blåfugl-pas de deux i Tornerose, fremtredende partier i Forsythe-ballettene The Vertiginous Thrill of Exactitude og Limbs' Theorem samt medvirket i hans One Flat Thing, reproduced og In the Middle, Somewhat Elevated. Hun har danset i Balanchines balletter Serenade (en av fire russiske damer), Theme and Variations (demisolist) og Valse Fantasie. Thomas har også medvirket i verk som Kyliáns Falling Angels, Spucks Woyzeck, Tetleys Voluntaries og Strømgrens Lamentate, og koreografene Støvind og Boyadjiev har skapt roller for henne.

Thomas har tidligere danset ved Colorado Ballet, Atlanta Ballet, Eugene Ballet og ved Spectrum Dance Theatre, og hatt gjesteoppdrag med Dominic Walsh Dance Theatre. I USA har hun blant annet medvirket i balletter av George Balanchine, Michael Pink og Donald Byrd.

Hun er utdannet fra Denver og Boulder i hjemstaten Colorado og San Francisco Ballet School, i tillegg har hun deltatt i ulike intensivkurs ved School of American Ballet og Bolshoi Ballet Academy i Vail i Colorado. I 2004 ble hun sertifisert pilatesinstruktør under den legendariske pilateslæreren Romana Kryzanowska, og hun fullfører nå en bachelorgrad i Liberal Arts ved St. Mary’s College i California.

Se Kathryn Walsh Thomas fortelle om sin hverdag som ballettdanser

 

Tidligere opptredner

Film

Få et innblikk i Kathryns hverdag som danser i Nasjonalballetten.