Kristian Støvind

Intro

Siden Kristian Støvind ble medlem av Nasjonalballetten i 1997, har han jobbet med ledende moderne koreografer som Kylián, León og Lightfoot, Duato, Tetley, Neumeier, Forsythe og Ek – i tillegg har Strømgren, Bjørnsgaard, Espejord, Alveberg, Lee og Goecke alle skapt partier for ham. Av roller har Støvind blant annet danset Benvolio og Mercutio i Romeo og Julie, Tor i Volven, Caliban i Stormen, Danceny i Grand-Maitres Farlige forbindelser, Kapteinen i Woyzeck og en av stesøstrene i Askepott.

Som koreograf har Støvind skapt seks verk for Nasjonalballetten, hvorav tre helaftener: Romeo og Julie – en moderne kjærlighetshistorie (2007), som han skapte sammen med Cina Espejord, foruten Salt kyss, syrlig smil og søt musikk (2010) og Is-slottet (2012), som begge ble nominert til Kritikerprisen. I utlandet har han jobbet med Danza Contemporánea de Cuba og Yekaterinburg State Academic Opera and Ballet i Russland. Våren 2014 debuterte han også som skuespiller med Riksteateret i Moum Aunes kritikerroste forestilling Leve Posthornet!

Støvind er utdannet ved Ballettskolen ved Operaen og Ballettzentrum i Hamburg under John Neumeier, før han begynte i Nasjonalballetten som aspirant. I 1999 mottok han Esso-prisen og Den Norske Operas Venners talentpris. 

Les mer på hans hjemmeside ksdancefield.com.