Luca Curreli

Intro

Siden Luca Curreli (f. 1996) kom til Nasjonalballetten, har han danset roller som sigøynerkongen i Nurejevs Don Quixote, hoffnarren i Holmes' Svanesjøen, tiggerkongen i MacMillans Manon og sigøyner i Liam Scarletts Carmen – en ballett i tre akter. Han har også gjort russisk og kinesisk dans i både Bjørns og Boyadjievs versjon av Nøtteknekkeren og medvirket i Stevensons Askepott.

Han har danset i Kyliáns Sarabande og No More Play, Balanchines Themes and Variations og Serenade, Forsythes In the Middle, Somewhat Elevated og One Flat Thing, Reproduced, foruten i Øyens Timelapse og The Hamlet Complex, Strømgrens Lamentate og Sult og Ekmans ROOMS.

Da Curreli var med i Nasjonalballetten UNG i sesongen 2015–2016, danset han også i Boyadjievs Picture Perfect, Kyliáns Evening Songs og Haagenruds We are special.

Curreli startet å danse ballett i hjembyen Roma som fireåring, og sparket i mange år fotball parallelt med dansen, inntil han bestemte seg for å satse fullt på en ballettkarriere. Han er utdannet ved Balletto di Roma og Académie de Danse Princesse Grace i Monte Carlo. Her medvirket han blant annet i Balanchines Donizetti variations og Serenade, samt Maillots Dov’è la luna, La Belle og Men’s dance. Han var også med da Royal Ballets produksjon Manon ble satt opp i Monte Carlo i 2013.

 

Tidligere opptredner