Ole Willy Falkhaugen

Intro

Ole Willy Falkhaugen har gjort seg gjeldende i Nasjonalballettens repertoar, og danset roller som Rothbart i Svanesjøen, Gremin i Crankos Onegin, Drosselmeyer og Rottekongen i Nøtteknekkeren, tittelrollen i Nurejevs Don Quixote, Sjarlatanen i Øyens Petrusjka, fengselsdirektøren og Monsieur G.M. i MacMillans Manon, Wilfred i Giselle og Alexej Karenin i Anna Karenina.

I det moderne repertoaret har han danset fremtredende partier blant annet i Forsythes Limbs' Theorem og One flat thing, reproduced, Eks Tornerose, Duatos Multiplicity – Forms of Silence and Emptiness, León & Lightfoots Safe as Houses og Sleight of Hand, og Kyliáns Heart's Labyrinth og Sechs Tänze. Hans rolle i Johannessens Scheherazade ble skapt for ham, koreografene Bjørnsgaard, Støvind, Boyadjiev og Espejord har også skapt partier og roller for ham, og høsten 2014 gjorde han en sterk rolle som pastor Manders i sistnevntes og Moum Aunes Ghosts – Ibsens Gengangere. Han har også danset en rekke verk av koreografer som Tetley, Balanchine, Grand-Maitre, Strømgren og Alveberg.

Falkhaugen startet sin ballettutdannelse i hjembyen Sandefjord og fortsatte med Ballettskolen ved Operaen og Svenska Balettskolan i Stockholm. Han begynte i Nasjonalballetten som aspirant 1. august 1997, og ble fast ansatt i 1998. Han ble pensjonert som ballettdanser fra Nasjonalbaletten i 2017, men kom tilbake for å danse Drosselmeyer i Nøtteknekkeren samme år.

 

Viktigste roller i Operaen

Artikler og Pressemeldinger

 • Hvordan danser en ballettdanser på byen?

  14. mai 2009
  Når Ole Willy Falkhaugen (34) ikke danser på hovedsenen i Operaen, trives han på dansegulvet til The Villa.
  Les mer
 • Balletten er livet mitt

  20. november 2013
  Livet som danser er langt ifra typisk. Ole Willy Falkhaugen nøler med å i det hele tatt karakterisere det han elsker aller høyest i livet som en jobb.
  Les mer