Osiel Gouneo

Solist

Intro

Kort bio

Rolle:

Solist / Perm.

Etter at han kom til Nasjonalballetten våren 2013 har Osiel Gouneo vakt oppsikt i roller som Romeo i Romeo og Julie, Blåfuglen i Tornerose, Maureren i Øyens Petrusjka, prinsen i Nøtteknekkeren, Escamillo i Carmen – en ballett i tre akter, Des Grieux og Lescaut i MacMillans Manon og Hilarion i Giselle. Han har også danset ledende partier i Duatos Without Words, Forsythes Steptext og Øyens Timelapse. 

Han er født i 1990 i Matanzas i Cuba og begynte ved den cubanske ballettskolen i Havana i 2005. I 2008 ble han ansatt i den cubanske Nasjonalballetten der han i 2011 ble utnevnt til førstedanser. Her tolket han ledende klassiske roller som Prinsen i Svanesjøen ogAskepott, Basilio i Don Quixote og Franz i Coppélia, og turnerte til scener som Londons Coliseum, Bolsjoiteatret i Moskva og Lincoln Center i New York.

Gouneo har deltatt i flere internasjonale konkurranser og i 2008 fikk han både gull i cubanske Grand Prix, sølv i den internasjonale ballettkonkurransen i Varna i Bulgaria, og gull i den internasjonale ballettkonkurransen i Beijing. I 2013 ble han utnevnt til beste nykommer på den internasjonale dansescenen under den årlige Positano Awards.

Osiel Gouneos neste rolle blir som toreadoren Escamillo i Carmen - en ballett i tre akter. Han danser 23. mars, 9., 17.  og 23. april.


LENKER:
A-magasinets portrett av Osiel Gouneo, 11. oktober 2013

 

Artikler og Pressemeldinger

  • I hemmelighet hoppet verdens beste danser av til Norge.

    11. oktober 2013
    Cubansk ambisjon, norsk diplomati og en solid dose mot. Her er historien om hvordan en av verdens beste dansere hoppet av Cubas nasjonalballett for å danse hovedroller i Operaen.
    Les mer