Paulo Arrais

Solist

Intro

Kort bio

Rolle:

Perm.

Paulo Arrais fra Brasil kom i 2006 til Nasjonalballetten hvor han har arbeidet med koreografer som William Forsythe, Jiří Kylián, Paul Lightfoot og Sol León, og danset klassiske hovedroller som narren i Holmes' Svanesjøen, prinsen i Harveys Tornerose, Basilio i Nurejevs Don Quixote og Mercutio i Romeo og Julie

I 2009 tok Arrais en fireårig permisjon og flyttet til San Francisco for å danse i Alonzo Kings kompani Lines Ballet. Han turnerte USA, Frankrike og Italia, og danset under hundreårsmarkeringen av Ballets Russes i Monte Carlo. I 2010 begynte han i Boston Ballet der han i 2011 ble promotert til førstesolist og i 2012 til principal dancer (høyeste nivå). Han danset fremtredende roller og partier i verk av Balanchine, Nissinen, Cranko, Lander, Wheeldon, Kylián, Forsythe, Nurejev og Elo, og skapte sin første koreografi, Work in Progress, som ble vist i Boston og London. I 2013 ble han invitert til å koreografere for Valentina Kozlova-ballettkonkurransen i New York, og til Opera di Roma for å danse Prinsen i Svanesjøen.

Arrais kom tilbake til Nasjonalballetten som solist i 2013, og gikk rett inn i ledende roller i Scarletts Ildfuglen og Vespertine, Forsythes Steptext og Kyliáns Wings of Wax.

Arrais er utdannet ved Ballet Jovem do C.C.G.R., Paris-operaens ballettskole, English National Ballet School og The Royal Ballet School, hvor han ved avgang i 2006 ble tildelt Ninette de Levalois Bursary. Han kom til finalen under den internasjonale ballettkonkurransen i New York i 2007 og under Youth American Grand Prix i 2003, der han også mottok et stipendopphold ved Paris-operaen fra Nurejev-stiftelsen.