Stine Østvold

Intro

«Stine Østvold er en fremragende danser. Hun formidler med imponerende uttrykksfullhet og viser et stort engasjement. Når hun står på scenen, blir vår oppmerksomhet uvilkårlig trukket mot henne.» Slik lød begrunnelsen da Operaens Ballettklubb valgte å gi sitt årlige stipend for 2013 til Stine Østvold.

Østvold har gjort seg bemerket med roller som Gullfeen og Sølvfeen i Mats Eks moderne Tornerose og i solistpartier i klassikere som Svanesjøen og Nøtteknekkeren. Hun har danset fremtredende partier i Lightfoot og Leóns Sh-Boom, Start To Finish og Softly as I Leave You, i Duatos Por vos muero, i Forsythes The Second Detail og Enemy in the Figure, og i en rekke verk av Kylián, ikke minst Bella Figura, Gods and Dogs og Tar and Feathers

En rekke partier har også blitt skapt for henne, blant annet av Ingun Bjørnsgaard i Standard Arabesque og Billeder med et skær af skrøbelighed, Kjersti Alveberg i Reise på drømt hav og Jorma Elo i Døden og piken og Brake-Green.

Østvold kom til Nasjonalballetten i 2000, etter en bakgrunn fra rytmisk sportsgymnastikk med førsteplasser både i NM og Nordisk mesterskap. Hun er utdannet ved Statens Balletthøgskole, og var tilknyttet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt og Oslo Danse Ensemble (ODE) før hun ble ansatt i Nasjonalballetten.