Yoel Carreño

Solist

Intro

Kort bio

Rolle:

Solist

Siden cubanske Yoel Carreño kom til Nasjonalballetten, har han gjort seg bemerket i de store klassiske hovedrollene – Prins Siegfried i Svanesjøen, Basilio i Don Quixote, Romeo i Romeo og Julie, prinserollene i Nøtteknekkeren og Askepott, Albrecht i Giselle, foruten Don José og Escamillo i Carmen – en ballett i tre akter, Des Grieux i Manon,og Alexej og Stiva i Anna Karenina.

Han har danset rollen som The Chosen One i Tetleys Vårofferet og pas de deux i Balanchines Tsjajkovskijs Pianokonsert nr. 2, samt i Agon og Theme and variations av samme koreograf, og høsten 2013 danset han Maureren i Øyens nye versjon av Petrusjka og rollen som Prins Ivan i Scarletts nye Ildfuglen. Han har også danset i Kyliáns Symphony of Psalms, Wings of Wax, No More Play, Gods and Dogs, Sarabande og Sweet Dreams, Spucks Le Grand Pas de Deux, Ekmans Resin, Duatos Without Words, og Safe as Houses av León & Lightfoot.

Carreño er fra en kjent cubansk ballettfamilie i Havana, og før han kom til Oslo, var han solist i den cubanske Nasjonalballetten. Han er utdannet ved Elemental Ballet School og National School of Ballet i Havana, og fikk som student flere gode resultater i konkurransen International Contest Meetings of Ballet Academies mellom 1996 og 1998. Carreño gjester en rekke kompanier og danser på en rekke fremtredende internasjonale scener.

Fremtidige opptredner

Tidligere opptredner

Artikler og Pressemeldinger

 • In the World of Fokine, Operaen, Oslo – review

  1. oktober 2013
  Yoel Carreño impresses as a most princely Ivan.
  Les mer
 • Stormende russisk lidenskap – anmeldelse av Onegin

  2. mars 2014
  Først og fremst Julie Gardettes aften, men en hun må dele med Yoel Carreño og Lucas Lima
  Les mer