Yolanda Correa

Solist / perm.

Intro

Kort bio

Rolle:

Solist / permisjon

«Praktfull», lød beskrivelsen av Yolanda Correa i tittelrollen i Liam Scarletts nye Ildfuglen, som høsten 2013 ble skapt for henne. Etter at hun kom til Nasjonalballetten høsten 2010, har hun bergtatt det norske publikummet med sterke rolleprestasjoner innenfor det klassiske repertoaret: Snedronningen, Sukkerfeen og Clara i Nøtteknekkeren, Kitri i Nurejevs Don Quixote, Julie i Romeo og Julie, Tatjana i Crankos Onegin, tittelrollen i Askepott, Aurora i Tornerose og den krevende dobbeltrollen som Odette og Odile i Svanesjøen. Hun har også danset tittelrollen, samt Lescauts elskerinne i MacMillans Manon.

Correa har også danset ledende partier i moderne verk som Duatos Multiplicity – Forms of Silence and Emptiness og Without Words, Forsythes Steptext og In the Middle, Somewhat Elevated, og Kyliáns Wings of Wax, Gods and Dogs, Symphony of Psalms, Stepping Stones, Petite Mort og Sweet Dreams. Hun har gjort de ledende partiene i Tetleys Voluntaries, Balanchines Tsjajkovskijs pianokonsert nr. 2 og Agon, León & Lightfoots Same Difference, og danset høsten 2013 også hovedrollen i Scarletts Vespertine. Våren 2015 danset hun tittelrollen og Micaëla i Scarletts Carmen – en ballett i tre akter. Hun har danset rollen som Fru Alving i Ghosts - Ibsens Gengangere, og i Alexander Ekmans Rooms.

Cubanske Yolanda Correa er utdannet ved Art Vocacional School of Holguín og ved den nasjonale ballettskolen i Havana. Før hun kom til Oslo, danset hun i den cubanske Nasjonalballetten, der hun var ansatt som primera bailarina (øverste nivå). Hun vant Contest Meetings of Ballet Academies i 1999, og ble i 2012 tildelt den prestisjefylte Positano-prisen som beste kvinnelige nykommer på den internasjonale dansescenen. Hun har også mottatt Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris på 500 000 kroner. Correa gjester en rekke kompanier og danser på en rekke fremtredende internasjonale scener.

Artikler og Pressemeldinger

  • Omtale i Financial Times: In the World of Fokine, Operaen, Oslo – review.

    1. oktober 2013
    Yolanda Correa’s Firebird exults in her power.
    Les mer