Yoshifumi Inao

Intro

Kort bio

Rolle:

Ballettmester og danser

Med Nasjonalballetten har Yoshifumi Inao gjort seg bemerket i Ekmans A Swan Lake, og som Engstrand i Moum Aune og Espejords Ghosts – Ibsens Gengangere, begge på Hovedscenen. Han har også danset i Forsythes One Flat Thing, reproduced, Strømgrens Lamentate, Ingers Dream Play, Øyens Timelapse, Kyliáns No More Play og Sechs Tänze, og León & Lightfoots Sad Case.

Han har tidligere danset i Carte Blanche, der han jobbet med koreografer som Jo Strømgren, Ina Christel Johannessen og Jorma Uotinen. Derfra gikk veien til Tel Aviv der han jobbet med Ohad Naharin og hans kompani Batsheva Dance Company. Inao turnerte mye med kompaniet, og danset fremtredende roller i flere av Naharins produksjoner, samt i verk av koreografer som Forsythe, Ek, Saarinen og Eyal. Han ble tidlig prøveleder i tillegg til sitt arbeid som danser, og i 2003/04 var han også kunstnerisk leder for kompaniet.

I 2007 flyttet Inao til Oslo for å jobbe som frilanser. Som koreograf har han jobbet med Carte Blanche, Nasjonalballetten og japanske Noism, og som assistent for Naharin har han satt opp flere av koreografens verk for en rekke dansekompanier både i Europa og Nord-Amerika. 

Japanske Inao begynte å danse i hjembyen Kyoto, for han i 1993 reiste til Lausanne der han studerte ulike former for dans, skuespill, sang og kampsport ved Maurice Bejarts Ecole Atelier Rudra Bejart.