Carsten Stabell

Bass

Intro

I 1984 debuterte Carsten Stabell ved Den norske opera og ballett som kongen i Aida. Året etter vant han førsteprisen ved den prestisjetunge Belvederekonkurransen i Wien. Det ble starten på en rik operakarriere.

Stabell har gitt liv til en rekke kjente menn fra operarepertoaret, som Filip II og Storinkvisatoren i Don Carlos, Sarastro i Tryllefløyten, Osmin i Bortførelsen fra Seraillet, Kong Marke i Tristan og Isolde, Timur i Turandot, Fasolt i Rhingullet, Hunding i Valkyrien, Landgreven i Tannhäuser, Titurel i Parsifal og Bonzo i Madama Butterfly.

Han har jobbet med anerkjente dirigenter som Sir George Solti, Mariss JanssonsZubin Mehta, Myung-whun Chung, Bernhard Haitink, Sir Simon Rattle og Christoff Eshenbach. Stemmen hans har fylt operahus verden over: Bastilleoperaen og Théatre de Chatelet i Paris, Semperoperaen i Dresden, operaen i Frankfurt, Staatsoper i Berlin, La Monnaie i Brussel, operaen i Amsterdam, Covent Garden i London, La Scala i Milano, Grand Théâtre de Genève og operahusene i Chicago, Philadelphia og Houston.

Fra 1986 til 1992 var han del av solistensemblet ved operaen i Stuttgart, og fra 2003 ble han engasjert som fast solist ved Nasjonaloperaen i Oslo.

I tillegg opptrer Stabell på flere CD- og DVD-innspillinger, både av opera og symfonisk musikk.