Eli Kristin Hanssveen

Sopran

Intro

Om Eli Kristin Hanssveen i Ariadne auf Naxos:

- Hanssveen i rollen som den lettsindige Zerbinetta er som et trefoldig Kinderegg. Hun er skuespiller, gjøgler og sanger. Alt eminent. 
Erlend Hovland, Aftenposten

Sterk stemme og unik sceneutstråling er karakteristikker som går igjen i omtalen av Eli Kristin Hanssveen. Sopranen fra Hadeland debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist fra 2007. Her har hun gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos, Musetta i La bohème, Nattens dronning i Tryllefløyten, Liù i Turandot, Violetta i La traviata, og som Kvinnen i Rolf Wallins opera Elysium. Rollen som Violetta har hun også sunget i Stavanger, Bodø og Tromsø, og hun har gitt liv til Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå og Margrethe i urpremieren av heavy metal-operaen Faust.

Eli Kristin Hanssveen har stor musikalsk appetitt og spenn og har tidligere sunget både pop og viser. Hun har gitt ut flere CD-er, og i 2013 kom hennes første solo-CD med arier: Sempre libera. Høsten 2013 var hun Evrydike i Glucks Orfeus og Evrydike og utmerket seg i NRK-programmet Stjernekamp.

Sammen med Thor Inge Falch, Hege Schøyen og Øivind Blunck inntok hun Scene 2 med forestillingen Hege og Øivind går til Operaen, både i 2014 og 2015. Våren 2015 sang hun i tillegg Primadonnaen i Donizettis Viva la mamma – en produksjon som var på turné i samarbeid med Riksteatret høsten 2015. I 2016/17 har hun sunget i Nasjonalballetten UNGs oppsetning av Romeo og Julie og Clorinda i Stefan Herheims produksjon av Rossinis La Cenerentola.

I 2009 var hun første sanger som mottok et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris.

Sempre Libera

  • Anmeldelse av Eli Kristin Hansveens CD Sempre Libera

    14. april 2014
    Les Gary Higginsons omtale Av Eli Kristin Hanssveens CD Sempre Libera.
    Les mer