Hege Høisæter

Mezzosopran

Intro

Hege Høisæter var en del av Nasjonaloperaens solistensemble 2002–2016, og har tolket en rekke krevende roller innenfor et bredt spekter av stilarter – fra barokk via kjernerepertoar til urfremføringer.

Blant disse finner vi Ottavia i Poppeas kroning, Herodias i Salome, Jocaste i Oedipus Rex, Giulietta i Hoffmanns eventyr, Waltraute i Götterdämmerung, Kabanicha i Katja Kabanova, Cornelia i Julius Cæsar, Geschwitz i Lulu, Prins Orlofsky i Flaggermusen, Sextus i Titus, tittelrollene i Carmen og Miss D, Mescalina i Le grand macabre, Fionula i Gisle Kverndokks Jorden rundt på 80 dager, tittelrollen i Rebekka av Glenn Erik Haugland og Naboen i Rolf Wallins Elysium.

Høisæter er opptatt av å eksperimentere med musikkteatersjangeren og søke etter nye uttrykksformer, som da hun sammen med Oslo Sinfonietta fremførte Salvatore Sciarrinos Infinito nero i 2014. Sammen med Magne Fremmerlid tok hun i 2016 avskjed som fast solist i Nasjonaloperaen med en konsentrert og intim versjon av Wagners Nibelungenringen. Sommeren 2017 hadde Høisæter regi på Brittens The Rape of Lucretia, under Lidal North International Opera Workshop. 

I de fire neste årene skal hun medvirke i GöteborgsOperans oppsetninger av Nibelungenringen.

 Du kan lese mer om Hege Høisæter her.