Ketil Hugaas

Bass

Intro

Om Ketil Hugaas som Nekrotzar i Le grand Macabre:

- Ketil Hugaas skal være nevnt, en tro skikkelse i all sin usikre uhygge.

Olav Egil Aune, Vårt Land

 

Operasanger, tonesetter og arrangør. Ketil Hugaas har stort musikalsk spenn og driv. Siden 2008 har han vært en del av solistensemblet ved Nasjonaloperaen og gjort seg bemerket blant annet i tittelrollen i Don Pasquale, som Sarastro i Tryllefløyten, Dr. Bartolo i Barberen i Sevilla, Ol-Kanelesa i Den fjerde nattevakt, Atlantis i Khairos og som Schigolch i Lulu. Sistnevnte førte til gjesteengasjement ved Semperoper i Dresden der han gjorde samme rollen. Hugaas gjorde en kritikerrost prestasjon som døden selv, Nekrotzar, i Le grand macabre ved Den Norske Opera & Ballett høsten 2013 – en rolle han også gjorde ved Det Konglige Teater i København, våren 2014.

Fra 2000 til 2008 var han en av solistene ved Kungliga Operan i Stockholm og sang ledende bassroller i blant annet Don Giovanni, Lohengrin, Tannhäuser, Rhingullet, Valkyrien, Boris Godunov og Wozzeck.

Forrige sesong medvirket han i Lady Macbeth fra Mtsensk, Peer Gynt, Carmen og La traviata her ved Operaen. Sesongen 15/16 synger han i Barberen i Sevilla, Carmen, La traviata, Elysium, Lady Macbeth fra Mtsensk og Figaros Bryllup.

Ketil Hugaas har skrevet to musikkspill som omhandler hans hjemsted, Sulitjelma i Nordland. Som arrangør har han stått bak Solistenes julekonsert her i Operaen og CD-en Mamma synger, for å nevne noe. Han har også bred erfaring som konsertsanger, med et repertoar fra klassisk og samtidsmusikk til jazz.

Ketil Hugaas er utdannet ved Bergen Musikkonservatorium og ved Norges musikkhøgskole med professor Ingrid Bjoner.