Magne Fremmerlid

Bass

Intro

”Enestående” og ”malmklar” er bare noe av det anmelderne har skrevet om Magne Fremmerlid de siste par årene. I perioden 1997 til 2016 var han fast tilknyttet solistensemblet ved Nasjonaloperaen. På hans mangfoldige repertoar står roller som Scarpia i Tosca, Sarastro i Tryllefløyten, Colline i La bohème, Kommandanten i Don Giovanni, Fafner i Rhingullet, Hagen i Götterdämmerung, Vannånden i Rusalka, Kong Marke i Tristan og Isolde, Heinrich i Lohengrin, Hermann i Tannhäuser, Stuart i Jorden rundt på 80 dager og Tempo/Nettuno i Ulysses vender hjem. Han har også bemerket seg i roller som Dikoj i Katja Kabanova, prest i Tryllefløyten og Daland i Den flyvende hollender – i tillegg til den skrekkelige Boris i Lady Macbeth fra Mtsensk.

Fremmerlids sjangermessige spenn er bredt og inkluderer både tørrfiskoperaen Querini på Røst og jazzoperaen Storkaren under festivalen Fjord Cadenza. I tillegg er han en etterspurt konsert- og oratoriesanger og har vært solist en rekke ganger med Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester og Stavanger Symfoniorkester.

Forrige sesong medvirket Fremmerlid, sammen med Hege Høisæter, i "Ringen på 80 minutter". Dette var deres avskjedsforestilling som solister ved Nasjonaloperaen.